jueves, 1 de marzo de 2012

LA CONSULTA AL PSICÒLEG

ALLÒ QUE ENCARA ENS TIRA ENRERE


La idea sovint mitificada que es té dels psicòlegs i els prejudicis personals i socials, fan difícil decidir-nos a demanar ajut. La psicoteràpia propicia un criteri propi i diferenciat i ajuda a restablir l'equilibri emocional.


Em confiava un conegut, que no s'atrevia a dir-li a la seva familia que anava a una psicòloga perque li feia vergonya.

Us costa trucar a un psicòleg encara que creieu que ho necessiteu?
Us molesta el què en puguin pensar els altres?
***************************************
La capacitat en demanar ajut ens mostra els nostres punts forts.


Encara actualment la idea de demanar ajut a professionals de la salut mental ens costa. Se'n té una imatge una mica mitificada i trucar-hi ens fa una mica de por. Diverses raons alimenten aquesta por.

Creiem que si tenim un problema i fem aquest tipus de consulta, els que ho sàpiguen pensaran que estem sonats: "Mira tú, aquell se'n va al loquero!" També ens pensem que per quin motiu han d’ajudar-nos si nosaltres sempre hem pogut amb tot?

No poder solucionar-ho ens molesta i reforça els nostres prejudicis, que de fet són petites trampes que ens col·loquem al davant, sense adonar-nos que això ens impedeix veure el potencial que tenim a dins nostre.


Assumir que necessitem als altres ens permet acceptar-nos tal com som  

Una de les prioritats de la psicologia, és,  o hauria de ser, ajudar a les persones a conèixer-se millor per potenciar els recursos que tenen i conquerir-ne de nous a fi de poder anar afrontant les seves problemàtiques.

Lluny de crear llaços de dependència, i al contrari del que es creu, la psicoteràpia treballa aspectes de la personalitat que faciliten i promouen la independència i l'adquisició d'un criteri propi i diferenciat de la persona que consulta.

L'objectiu és restablir o aconseguir un bon equilibri emocional, que permeti augmentar el benestar i trobar camins per aprendre a ser discretament feliç.



Núria Gou

No hay comentarios:

Publicar un comentario